Mikor, hogyan válasszunk külföldi munkát

alpine-539916_1280

Sokszor hozza az élet úgy, hogy nincs más választásunk, mint kimenni külföldre dolgozni. Ha itthon nincs munka, akkor mi tévő lehet az ember? Sokan szerencsések, akik a nagyobb városokban dolgoznak, hogy van munkájuk. Igaz, nem jelenti azt, hogy ezeken a helyeken, ne lenne munkanélküliség, vagy adott esetben egy-egy szakmára, vagy helyre sok ember.

A kisebb településeken lakóknak, sokszor nincsen választásuk, ha szeretnének egyről, a kettőre jutni. Két lehetőség közül választhatnak, elköltöznek máshová, a munkanélküliség miatt, vagy kimennek külföldre dolgozni, ahol a többszörösét kereshetik meg az itthoninak. Azt gondolom, magáért beszél a dolog.

Hogy milyen lehetőségek közül választhatsz

  • dolgozhatunk szakácsként
  • szobalányként
  • felszolgálóként
  • konyhai kisegítőként
  • vagy mosogatóként

Rögtön öt lehetőség is van, így azoknak is van lehetősége munkát vállalni, akik nem rendelkeznek szakmai végzettséggel. Mert azért azt mondanom sem kell, hogy akik jelentkeznek, egy szakács, vagy pincér munkára, nekik szükséges, a szakmai bizonyítvány ahhoz, hogy sikeresen felvételt nyerjenek.

Az elvárásokat illetően még; mindenkinek szüksége van nyelvismeretre.

Akik a vendégekkel szorosabb kapcsolatban vannak, szükséges, hogy megértsék, hogy mit kérnek tőlük, vagy szükséges az, hogy az adott utasításokat, elvárást megértsék, nekik nagyobb nyelvismeretre lesz szükségük. Teljesen egyértelmű, hogy egy pincérnek, nagyobb szüksége van a nyelv ismeretre, mint egy mosogatónak, aki nem találkozik a vendéggel, neki kevesebb szókincs szükséges.

Nyelv nélkül nincs külföldi munka. Persze, ha nem beszélsz németül, akkor se csüggedj, mert hamar bele lehet rázódni. Ha már beiratkozol, egy pár hónapos német nyelv tanfolyamra, már azzal bátran nekivághatsz a munkának, hiszen, ha már tudsz beszélni, egy keveset, bemutatkozni, és néha kézzel, lábbal megértetni magad, akkor a többit a kinti munka során úgy is megtapasztalod.

Sokkal több lehetőséged nyílik az életben, és többet is kereshetsz külföldön, mint itthon. Kint, egy szobalány is keres 1000-1200 Eurót havonta, ami magyar pénzre átszámítva, több mint 300.000 Forintot jelent. Ide kattintva, te is találsz számtalan ausztriai állásajánlatot.

Ha csak egy kicsit is hezitálsz, gondolkozol, nyugodtan nézz körül, érdeklődj, az még nem kötelez semmire. Aztán, ha eltökélted magadat, akkor vágj bele!