Miért fontos a tanulás

Számos lehetőség nyílik arra, ha valaki szeretné magát tovább képezni. Te foglalkozol azzal, hogy képezd magad?

Miért fontos a tanulás, naprakészség

Számos szakma van, ami igényel folyamatos után képzést. Ilyen a tanári szakma, vagy akár, a könyvelőké, de még számos ilyen szakma van, sorolhatnám tovább.

Bár tudom, hogy nehéz, egy gyereknek megmagyarázni, hogy tanulnia kell, vagy egy kamasznak, még nehezebb, aki amúgy sem akar az iskolába járni.

Nagyon kevés gyerek van, aki szereti az iskolát, és szeret tanulni is. Persze, ezt később bánjuk meg, hogy akkor miért nem tanultunk, amikor lehetőségünk lett volna rá.

Soha nem késő

Tanulni bármikor lehet, legyen az ember, akármennyi idős, mindig lehet magunkat képezni, és kell is.

Mai fejemmel, már én is tanulnék, ha újra annyi idős lennék, hogy újra kezdhessek mindent. Biztosan nagyon unalmas, ezt hallgatni, én nem is szeretnék senkit meggyőzni, hogy ez miért lenne jó, vagy éppen miért nem.

Mindenki képezheti magát, aki érez egy kis ambiciót magában, vagy szeretne valamit megtanulni. Lehetünk fiatalok, vagy öregek, a tanulásra való éhség a mérvadó. Sokan nyelveket tanulnak, ahogyan van rá lehetőségük. Nagyon hasznos időtöltésnek

A minap, az étteremben ülve, ahol ebédeltünk, egy ebéd közben, kezembe akadt, ez szórólap, ami a budapesti barista képzéseket reklámozta. Nagyon szimpatikus volt a leírásuk. Persze, én már nem szeretnék elmenni, de az öcsémnek, lehet, hogy tetszene. Ő nemrég végzett a középiskolában, és tanakodik, hogy mit is kezdhetne magával. Remélem, nem lesz késő, hogy jelentkezzen egy ilyenre. Ez biztosan hasznos lenne, és nem csak időpocsékolás.

 

Mindenki maga dönti el, melyik áll ő házzá a leg közelebb. Egy kedves ismerősöm lánya, most végez a középiskolában, és már 4 nyelven beszél, ebből, kettőből már nyelvvizsgája is van. Mindenképpen megéri beiratkozni egy jó tanfolyamra, ha lehetőség adott, mert ezzel csak fejlesztjük önmagunkat. Neki is hatalmas lehetőség, hogy ennyi idősen, már ennyi nyelvet beszél.