Krízis esetén bízz a férjedben!

menyasszonynak ruhaFeleségemmel egy angol tanfolyamon találkoztunk: mindketten tudtuk már a nyelvet, a tudásunk frissítése miatt jelentkeztünk mindketten a kurzusra, mert ugyanolyan fontosnak találjuk máig is a tanulást: a fiatalság egyik legkiválóbb szinten tartása, ha az ember újra és újra frissül agyban, új ismereteket szerez a szorgalom által. Jobb, mint a botox!

Ez a lelkesítő hozzáállás hozott össze minket. A kurzuson részt vevők az óra után gyakran ültek be valahová egy kávéra, és én egy ilyen alkalommal mellé keveredtem valahogyan. Azelőtt nem igen beszélgettünk egymással, láttam, hogy igazán szép nő, és általában jó választ ad a kérdésekre, de egyéb különös benyomásom nem volt iránta. Egészen addig, amíg a folyamatos befejezett jövőről nem kezdett áhítatos dicsőítő énekbe. Egyből megkedveltem. Aki ilyen lelkendezve képes beszélni egy kérdéskörről, témáról, az a nekem való ember!

A beszélgetésünk után folyamatosan kerestem a társaságát, szerettem volna minél több dolgot megtudni róla: talán harmadik, vagy negyedik beszélgetésünk alkalmával kiderült, hogy az egyik kedvenc témaköre, vagy inkább hobbija az esküvő, az esküvők megszervezése, annak mikéntje. Azt mondta menyasszonynak ruhát már többször választott, az ő esküvőjén sem lesz ezzel gond, bár tudja, a nők erre nagyon rá szoktak görcsölni. Akkor megelőlegeztem magamnak a megnyugvást, hogy majd ha megkérem Jázmin kezét, béke lesz és egyetértés mindenben, nem fogunk feleslegesen vitatkozni semmilyen problémán. Ő már úgyis mindent előre kitalált és megtervezett.

Hát, mit ne mondjak, elég nagy hiba volt, hogy ezt gondoltam. Akkor még egyikőnk sem ismerte a menyasszonyiruhak.info oldalát…

Miután megkértem Jázmin kezét, elszabadult a pokol. Éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy minden tökéletes legyen, folyamatosan ideges volt, de természetesen mindent jóval idő előtt elintézett: a meghívó illett az étlaphoz, szerzett beszélő papagájt, aki fogadta a vendégeket, minden egyes apró részletét megtervezte annak a napnak: csak a menyasszonyi ruhát felejtette el, hagyta utoljára, mondván, az neki úgy is könnyen megy majd.

Nyilván nem.

Volt, hogy sírva fakadt, annyira kétségbe volt esve, hogy fogalma sincs már, melyik ruha áll jól neki és melyik nem. Hirtelen azt sem tudta eldönteni, vegye-e meg, vagy csak kölcsönözzünk simán. A költségvetés szempontjából az sem volt mindegy, de három héttel az esküvő előtt ő még nem tudta…

Amikor kicsit ideges lettem a dolog miatt, ő üvölteni kezdett, hogy rendben, akkor fújjuk le az egészet, ő nem tudja, az ő hibája, mindent eltervezett, csak a legfontosabbat hanyagolta el… Aztán sírva fakadt, és álomba kellett ringatni, hogy megnyugodjon.

Talán életemben először láttam ilyen törékenynek, és úgy éreztem, sürgősen meg kell oldanom a problémát, rendbe kell ezt hoznom, ez így nem maradhat. El akartam venni Jázmint, és nem szerettem volna, hogy az egész egy ruhadarab hiánya miatt hiúsuljon meg.

Szóval miután álomba szenderedett a szeretett nő, leültem a gép elé, beírtam a keresőbe, hogy menyasszonynak ruha, és feltárult előttem a tudás birodalma. Már egészen elfelejtettük mind a ketten, a nagy nem tudásban és bizonytalankodásban az esküvő kapcsán, milyen jó tudni a dolgokat: nem gondoltunk a mindent tudó internetre.

Találtam egy menyasszonyiruhak.info nevezetű oldalt, ahol minden olyan információ elérhető volt, amelyre szükségünk lehetett.

Leginkább az tetszett benne nekem legjobban, hogy az összes választható opciót összegyűjtötte mondjuk a ruha vásárlása, készítése, kölcsönzése szempontjait, illetve olyan pontokat is felsorolt, amelyekre Jázmin alapvetően nem is gondolt: sosem vette át például, melyek azok a fazonok, amik a legjobban állnak neki. Csak kétségbeesetten válogatott azok között a ruhák között, amiket a fogasról kinézett, persze nem mind volt jó méretben…

Reggel amikor felébredt, az első volt, hogy leültettem a gép elé, és megmutattam neki. Menyasszonynak ruhát is ritkán szerez egy leendő férj!

Mindenesetre a probléma megoldódott, hála a menyasszonyiruhak.info oldalának, Jázmin másnap átgondolta a felsorolt szempontokat, és kinézte magának a megfelelő öltözéket!