Ha rákényszerülsz az ingázásra, és nem vagy egyedül!

Ha megengeditek, megosztok egy rövid, de remélem hasznos történetet. Reményeim szerint segíteni tudok azoknak, akik csoportosan szeretnének kijutni a munkahelyükre.  Szándékosan nem külföldi munkát írtam, hiszen mai napra már jelenség lett, az ingázás, mind a fővárosba, mind pedig az ország keleti feléből, akár a Dunántúlra is. Sajnos vannak olyan régiók kicsiny országunkban ahol a munkalehetőség eléggé korlátozott. Innen sok esetben csoportosan, mondhatnám, tömegével járnak messzi helyekre azok, akik dolgozni szeretnének. Az utazás, viszont mindig nagy gondot jelent, hisz a tömegközlekedés körülményes a csomagokkal és az átszállásokkal, meg a várakozási időkkel. A személyautó is elég problémás, mert nem mindenkinek van, de ha akad is, ha elviszi az ember, akkor a családnak nem marad otthon, hogy megoldja a mindennapi gondjaikat. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben nem azok az emberek kényszerülnek messzebb helyeken dolgozni, akik tele vannak, pénzel.

 

Költségek átszervezése!

Tehát ha nem sokat szeretnél költeni az utazásra, mert gondolom nem azért mész távol a családodtól, barátaidtól, akkor kénytelen vagy bizonyos elemeken spórolni.  Nézzük csak sorban, miből is faraghatunk le.

Mi szükséges egy mondjuk, csupán rendszeres egy heti távollétre?

Először is, egy munkahelyre.  Tegyük fel, hogy ez Magyarország tekintetében, és méretei fényében úgy 200km-re van lakhelyünktől. Így kiesik a mindennapi ingázás, és a költségünk egy kicsit csökken. Tudom ez nem a leg előnyösebb, a család szempontjából, de sajnos nagy többségben ez a felállás a leg életszerűbb. Meg különben is ha közelebb dolgozunk azt általában napi bejárással kéne megoldani, és az elviszi a keresetünk nagy részét. Marad ez a verzió. Ezen tudunk spórolni, ha többen utazunk. Egyre több az olyan cég, aki ezekre szakosodik. Amennyiben többen mennétek, szóba kerülhet a buszbérlés, mint lehetséges opció. Vannak most már olyan cégek, ahol igény szerinti méretű járműveket lehet bérelni. Persze erre azt mondjátok, hogy azért az drága?  Kicsit nézzük meg ezt is. Tegyük fel hogy 10-15 fő utazna, minden vasárnap délután a munkába, és péntek este haza? Mit szólnátok, ha ezt nem vezetéssel, fáradtan kéne megtennetek és nem több autóval? Na ugye közelítünk a megoldás felé? Ezt megtesszük úgy, hogy egy erre szakosodott céget megkeresünk, és rendszeres utazásunkról árajánlatot kérünk. ha megjön az álltaluk mondott árajánlat, akkor még nyomatékosítjuk, hogy ez rendszeres, szinte menetrend szerinti járat lenne, és ez által lealkudunk még egy kicsit ebből az összegből. Ez tetszeni fog a szolgáltató cégnek, mert egy kiszámítható, és biztos bevételnek értékelik. és már indulhat is a meló.  Ha esetleg a munkahelyen a számla benyújtását megpróbáljuk, azzal nem vesztünk semmit.  Ezt minden cég költségként el tudja számolni, és ezért van esély hogy szívesen vennék.  na evvel is csökkenne az egyik leg nagyobb költségünk. A többi nem is érdemes végigmenni, hiszen ez az egyik leg lefaraghatóbb elem mindközül. Mert ugye a hazai sonkán, és kolbászon ne spóroljunk azért?  A ruházaton szintén nem lenne előnyös.  A kommunikációra meg mindenki rá van egy megszokott módon állva, és  arra ugye ott van a telefon. Bár a tarifacsomagunkat érdemes megvizsgálni, minden megváltozott élethelyzetben, mert hosszabb távon az is egy jelentős tétel lehet a kis költségvetésünkben.

Remélem tudtam egy kis segítséget, vagy legalább elgondolkodtatót nyújtani nektek.

Persze sok mindenen lehet egy keveset még faragni, de eget azért, mindig tartsunk szem előtt!

Ha mindent megvonunk magunktól, akkor az egy idő után visszaüthet. Felőröl belülről, és elveszítjük a motivációt, és nem tudunk olyan hatékonyan dolgozni, ami azért valljuk be az állásunkba is kerülhet.