Ha jól tanulsz, jó munkahelyed lesz és vehetsz autót magadnak

Az oktatás egy nagyon fontos tényező az életünkben. Már kiskorunktól kezdve iskolába járunk. Tanulunk és fejlődünk, és idő közben pedig megismerjük magunkat is és rájövünk, hogy mivel vagy mikkel szeretnénk foglalkozni az életünk során. Hiszen nem muszáj egy bizonyos dolog mellett elköteleznünk magunkat. Az embert általában sok minden érdekli és sok helyen és helyzetben kipróbálja magát.

Én is sok mindent tanultam az iskolai éveim során. Két tannyelvű általános iskolába jártam, ahol szinte mindent idegen nyelven tanultam, ahol aztán betekintést nyerhettem abba, hogy van-e esetleg olyan téma vagy tantárgy, ami érdekel, hiszen így láthattam és tapasztalhattam is, hogy bizonyos dolgokat milyen idegen nyelven tanulni.

Utána egy közgazdasági középiskolába jártam, ahol a marketingről, gazdaságról és minden ehhez kapcsolódó dologról rengeteget tanultam. Igaz, ez alatt rájöttem, hogy ez nem áll hozzám olyan közel, mint az idegen nyelvek tanulása. Éppen emiatt döntöttem akkor úgy, hogy továbbtanulás szempontjából ezt fogom figyelembe venni. Sokszor gondolkoztam azon, hogy milyen jó azoknak, akik azt tanulják, ami érdekli őket, én pedig a suliban ülök minden nap és olyasmiket hallgatok egész nap, amik egyáltalán nem érdekelnek. Aztán rájöttem, hogy ez nem baj, hiszen így tudom, hogy mi az, ami abszolút nem érdekel. És így sokkal közelebb vagyok a megoldáshoz, mint néhány diáktársam. Akik azt sem tudják, hogy mi érdekli őket. De még azt sem tudják, hogy mik azok a témák, amik teljesen hidegen hagyják őket.

És végül nyelvészetet tanultam az egyetemen. Amit nagyon élveztem és szerettem. Izgalmas tárgyaim voltak és sok újat tanultam, míg ott voltam. Azóta már régen lediplomáztam, amire a szüleim nagyon büszkék voltak, mert ők az elején, amikor elkezdtem iskola mellett dolgozni, azt gondolták, hogy a kettő egyszerre túl sok lesz. De aztán látták, hogy nagyon ügyesen megoldom és rátermett vagyok.

A nyelvtudásom miatt pedig sikerült úgy elhelyezkednem a munkaerőpiacon, ahogy mindig is szerettem volna. Természetesen én is, mint sok más diák, már középiskolás korom óta dolgozok, ahogy mondtam már. Nehéz volt az elején, de aztán megszoktam a pörgést és a hajtást, és nagyon jó érzés volt, hogy ilyen fiatalon már nem kell pénzt kérnem azért, hogy esetleg el tudjak menni egy koncertre vagy egy fesztiválra, vagy bárhova, mivel megkerestem magamnak a pénzt rá.

Így történt az is, hogy ugyan sok időbe telt, de összegyűjtöttem annyi pénzt, amennyiből autót tudtam venni magamnak. Nem új volt, használt volt természetesen, és nem is a legmenőbb darab, de jó állapotban volt, gurult, volt benne klíma és nagyon jól és kényelmesen elfértem benne. Első kocsinak tökéletes volt.

Aztán amikor teltek az évek, a kocsi is kezdett öregedni és már voltak vele akkor gondok. Persze se én, sem a szüleim nem gondoltuk azt, hogy életem végéig ki fog tartani ez a kocsi, szóval nem lepődtünk meg rajta, amikor már kezdtek előjönni a gondok. Nagyon jó kocsi volt amúgy és jó vétel volt, mivel nagyon sokáig tényleg semmi baj nem volt vele, szóval senkinek eszébe se jusson, hogy esetleg átvertek volna minket, vagyis engem. Mert erről szó sincs.

Szóval egy idő után már kezdtek gondok lenni a kocsival, és már nem csak rutin ellenőrzésre meg szervizelésre kellett vinnem, hanem néha igen komoly gondok miatt került a kis kocsim szerelő kezei közé. Ő már egy idő után mondta, hogy nem érdemes még több pénzt költeni rá, sokkal jobban járnék, ha vennék egy újat, ennek meg az alkatrészeit és egyéb dolgait pedig el tudom adni. Legalább is azt, ami még teljesen ép és jó. Mert csak azokat lehet értelem szerűen használni továbbra is.

Közben, amíg ezzel foglalkoztunk, hogy eladogattuk a kocsim alkatrészeit, már új kocsi után nézelődtem a neten. Az autószerelő közben ajánlott nekem egy autósboltot, ahol majd az új autómhoz a kötelező dolgokat meg tudom venni. Mint például a motorolajat, vagy a szűrőt. A Mannol motorolaj volt az első, amit ő is mondott nekem és apával egyet is értettek, hogy az nagyon jó. Apa is el akart nézni abba az autósboltba, úgyhogy elmentünk ketten. Igaz, hogy nekem még nem volt meg akkor az új autóm, a régit meg ugye már szétszedték, de azért gondoltam, hogy elnézek én is abba a boltba, és megnézem, milyen a választék.

Szóval mindketten úgy gondoltuk aztán, hogy ez egy tényleg jó autósbolt, és ott is ugyanúgy kapható rengeteg féle motorolaj és mi egyéb, szóval amikor már meglett az új kocsim, onnan szereztem be ,mindent, sőt, azóta is onnan szerzek.