Az elkerülhetetlen babakocsi vásárlásról

Gyakorló pedagógusként és kontrollmániásként ért a sokkhatás, amit az okozott, hogy anyuka leszek. Nem mintha nem számítottam vagy vágytam volna végre az áldott állapotra, de mégis áramütésként ért, amikor a nőgyógyászom közölte, hogy várandós vagyok.

Napi 7-8 órában foglalkozom gyerekekkel, néhány hónap múlva pedig napi 24 órában foglalkozhatok egyetlen gyerekkel. Az én gyerekemmel.
A szokásos módon reagáltam le, ahogy minden nagy horderejű hírt. Azonnal fényévekre kerültem gondolatban, és máris a környékbeli gimnáziumok tehetséggondozó programjait nézegettem, a pár hetes magzatomra gondolva. Szerencsére a férjem leszállított a földre, ahogy minden ehhez hasonló esetben. „Nem azt mondom, hogy ne örüljünk és tervezgessünk, de aktuálisabb dolgokkal kellene foglalkozni, mint a középiskolai továbbtanulás!”, mondta, és tudtam, hogy igaza van, de egy leendő pedagógus szülőnek mégis mi más lehetne fontosabb, mint a továbbtanulás?

A férjem nagyon rendes volt, és mindenben a segítségemre volt. Szeretném azt hinni, hogy nem csak azért, nehogy elszaladjon velem a ló. Mindenesetre lelkesen kísért a barkácsboltban és válogatta velem a festékeket, amikor a gyerekszoba kialakítását tervezgettem.
Mivel a nemét még nem tudtuk, és egyébként is uniszex szobát szerettem volna (nem akarom már csecsemőkorban elkezdeni a nemi szerepek és elvárások sulykolását egy rózsaszín királylányos vagy kék autós szobácskával). Végül egy vidám citromsárga színt választottunk, hozzá pedig egy állatmintás bordűrt. Imádni fogja, ha fiú, ha lány.

A hetek előrehaladtával szépen alakult a gyerekszoba. Megvolt a festés, megvettük a kiságyat, pelenkázót, kis szekrénykét a ruháknak, nagy polcot a játékoknak. A szekrény és a polcok lassan megteltek ruhácskákkal és játékokkal a család és a barátok jóvoltából.
A terhesség utolsó időszakát orvosi utasításra otthon kellett töltenem, és a tétlenségtől lassan kezdtem megőrülni. Elővettem a nagymamámtól örökölt ezer éves varrógépet, amit évek óta nem használtam. Kitisztítottam, és örömmel konstatáltam, hogy még mindig pöccre indul a potom 20 kilós szovjet csodamasina. Vásároltam a méteráru boltban pamutvászon anyagokat, és szabadidőmben megvarrtam a függönyt, ágyneműt, rácsvédőt, néhány takarót. A maradék anyagokból kikerült egy kis bagoly alakú párna is.

Anyukám nagyon rendes volt, minden szombaton átjött hozzánk, kitakarított helyettem, és még főzött is pár napra, hogy nekem tényleg csak a pihenéssel és készülődéssel kelljen foglalkoznom.
Egyre gömbölyödő hasamra nézve, egy ilyen látogatás alkalmával tette fel a nagy kérdést, „Mikor veszitek meg a babakocsit? Lassan időszerű lenne!”.

Tudtam, hogy igaza van, de nem véletlenül halogattuk a nagy babakocsi projektet. Minden gyerekes barátunk avatatlan szakértő a témában, mindegyikük ellátott minket rengeteg jó tanáccsal… amelyek természetesen homlokegyenest ellentmondtak egymásnak.
„Okvetlenül olyat vegyetek, ami többfunkciós!”
„Semmiképpen ne vegyetek olyat, ami többfunkciós!”
„Nagy babakocsit vegyetek, hogy a gyerek és a sok holmi is kényelmesen elférjen!”
„Ne vegyetek nagy babakocsit, mert nem tudod majd megemelni a gyerekkel együtt!”

ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan

Tanácstalanok voltunk a témában, ezért tologattuk magunk előtt a babakocsi vásárlást, de az egyre közeledő szülés miatt nem halogathattuk tovább.
Az internethez fordultam segítségért, és így találtam rá az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan weboldalra, ahol a legjobb, mindenre kiterjedő leírást olvastam babakocsi témában. Mivel egy babakocsi megvásárlása nem két fillér és a babánk biztonsága múlik rajta, ezért nem akartam egyedül dönteni. Ezért, amikor a férjem hazaért, neki is megmutattam az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan weboldalt. Az oldalról továbblépve egy webshop kínálatában meg is találtuk a minden igényt kielégítő többfunkciós, extrakönnyű babakocsit, amiben tizenöt kilós koráig utazhat csemeténk. Bár hamarabb rátaláltunk volna az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldalra! Így megspórolhattuk volna a szorongást, amit a babakocsi vásárlás halogatása okozott. Ha a jövőben hozzánk fordul majd tanácsért egy baráti pár, ahol az első babát várják, akkor instant jó tanácsok helyett inkább csak megadjuk nekik a weboldal címét.